Programa del 12 de Juny del 2018

No, per mi es evident que no.

Hi ha rics immorals i pobres immorals. No acabo de percebre la immoralitat amb relació de tenir diners, el que es cert es que quants més diners tens més fàcil es ser immoral ja que facilita l’accés a un cert nivell de vicis, drogues i depravació. Pot ser estaria be afirmar que la immoralitat val diners. Els diners obren les portes a moltes possibilitats bones i no tan bones.

De què depèn que una persona rica o pobre entri en el món de la perversitat, depravació e immoralitat?, depèn d’una elecció pròpia, de la pròpia elecció. Estem aquí, en la terra per viure davant d’un munt de possibilitats i ho he de fer de la millor manera possible, cadascú té el poder d’escollir el seu camí, estem aquí per guanyar-nos el cel. Els Xinesos des de l’antiguitat han cregut en la retribució karmica i en el món cristià que el bé es recompensat pel be.

Alguns neixen estrelles i altres neixen estrellats. Una vida més o menys fàcil va lligada a la classe social que ens ha tocat viure, pujar i baixar de nivell social depèn dels nostres actes del moment que vivim, com diuen “el que sembra vents recull tempestats”. El futur rares vegades es compleix com l’hem pensat, el què si sabem es que si fem les coses be, aquest serà fructuós.

Aquesta regle per això, no sempre sembla tant evident i n’hi ha que es fan rics a costa de ser immorals, roben, agafen el que no els hi pertany, son corruptes, no pensen amb el demés, la seva immoralitat l’utilitzen per fer-se rics, com si això fós la única fita d’aquesta vida, “omplir les butxaques”. I desprès descobreixen que els diners acumulats a les Illes Caimans no els serveixen per lliurar-se de malalties o  accidents o del patiment.

Quan aprenem la lliçó, som persones que hem passat l’equador de la vida, però no es tard per canviar, el més important es mirar el nostre cor i entendre’ns i si no ens agrada el que veiem, canviar-ho, com substituir els vicis per virtuts. La immoralitat es cara, no pel què costa mantenir els vicis: drogues, sexe, poseïr bens materials, complaure egos, etc…. el veritable preu de la immoralitat es troba en la nostra ànima, en l’energia interior, en el karma.

Els rics han de ser immorals, NO, però els diner ajuden.