Programa del punt de l’interrogant 1 febrer de 2022. Guió de Consol Currius
És difícil la relació amb els fills un cop creixen?

Avui encetem un tema al programa, que tothom qui més qui menys ens hem plantejat alguna vegada.

Quan els fills es fan grans passen de ser aquells nens que renyaves, castigaves, en definitiva, educaves, de sobte trobes que a mesura que es van fent grans la relació va canviant i esdevinguin més cordial i amistosa que quan eren més menuts.

Des de la meva experiència, descobreixo que abans quan eren més menuts, segons com, no volien fer certes activitats amb mi, preferien anar amb els amics o amigues, i a mesura que s’han anat fent més grans i madurs hem pogut compartir més experiències junts.

Jo penso que quan més creixen, també creix la seva maduresa i pots tindre una comunicació més fluida perquè els tractes de forma més personal, és un de “tu a tu”.

Podem tractar tema de la seva infantesa que són més complicats o ho eren en el seu moment i ara els pots afrontar d’una manera més cordial.

Els pares madurem i els fills també, i tots els malentesos ens podem parlar sense arribar a ser un enfrontament, com quan eren adolescents.

Penso que si és o no difícil la relació amb els fills un cop creixen és perquè tot depèn de l’entorn familiar, de l’educació rebuda pels pares i fills i de les influències socials.

Tantes famílies, tants punts de vista diferents respecte a com afrontem les relacions amb els fills.

Bé, ja teniu el punt d’avui servit.

Que en penseu vosaltres?

M. Consol Currius Molons.