El FUTUR no es pot predir. L’impossible no existeix, ja que pot passar. Els fenòmens meteorològics, econòmics, socials… es regeixen per la Teoria del Caos (ordre en les lleis no aleatori, lleis irregulars, complexes, amb una sensibilitat especial). Aquesta teoria ve a continuació del Determinisme (finals S XIX, inici S XX), però en oposició, i la trascendeix, ja que no es pot determinar, … canvis petits provocan un “efecte papallona” en cadena, impacten al resultat final. El futur més inmediat es més fàcil de predir a través de la Matemàtica.
En un món inundat d’informació irrellevant, la claredat és el poder. La realitat està composta per molts fils, les relacions que hi ha entre les grans revolucions de la nostra era i les vides interiors dels individus. Aquesta dimensió global de les nostres vides personals vol dir que és més important que mai deixar al descobert les nostres tendències religioses i polítiques, els nostres privilegis de raça i gènere, i la nostra complicitat amb l’opressió institucional…
- ÉS UNA EMPRESA REALISTA?
La humanitat perd fe en el relat liberal que ha dominat la política global en les Últimes dècades exactament en el moment que la fusió de la biotecnología i La infotecnología ens presenta els desafiaments més importants amb què la Humanitat s’ha enfrontat mai: el desafiament tecnològic.
I ens porta a la desil·lusió, com serà el treball/feina?, Llibertat, Igualtat?
- EN QUÈ ENS HAURIEM DE FIXAR ESPECIALMENT?
- QUÈ PASSA AVUI EN DIA AL MÓN?
- QUIN ÉS EL SIGNIFICAT PROFUND DELS ESDEVENIMENTS?
- COM ES POT VIURE EN UNA ERA DE PERPLEXITATS EN QUÈ LES ANTIGUES HISTÒRIES S’HAN ESFONDRAT I NO HA APAREGUT CAP DE NOVA QUE LES SUBSTITUEIXI?
- QUÈ HAURIEM DE FER AMB LA NOSTRA VIDA?
- QUINA MENA D’HABILITATS NECESSITEM?
La inteligència artificial i la biotecnologia donaran a la humanitat el poder de canviar la forma de la vida i redissenyar-la
- COM VIURE EN UN MÓN EN QUÈ L’ENORME INCERTESA NO ÉS UN ERROR SINÓ UNA CARACTERÍSTICA?
Hem de meditar sobre els valors, el significat i el compromís personal en un món ple de soroll i incerteses.
Rosa Puertas
Bibliografía: – Ràdio València, podcast. “A ciencia cierta” Antonio Ribera
C.V,Ràdio 94.5 FM. Dimecres a les 22h.
Hi ha molts temes científics que es divulguen amb científics.
- “21 LLIÇONS PER AL SEGLE XXI” – Yuval Noah Harari
- “LA MATEMÀTICA DE LA HISTÒRIA” – Alexandre Deulofeu
Música: – ELS PLANETES, Júpiter (el portador d’alegria) – Gustav Holst
Pel·lícula : LA COSMOVISION DE LA TEORIA DEL CAOS – Darin McNabb