QUÈ ENS APORTA L’ ART ?

Aquest guió l’ he fet preguntant què els hi aporta l’art en general a 15 persones del meu entorn, 14 dones i 1 home entre 55 i 65 anys. N’hi ha que són creadors d’ art i d’ altres receptors. He quedat meravellada per les respostes que m’ han donat i els hi estic molt agraïda. Voldria compartir amb tots vosaltres les expressions que han utilitzat i que ara us llegiré, les que més s’ han repetit són:

-Bellesa, seguida de tranquilitat i creativitat.

-Emocions, gaudir, plenitud ,harmonía, empatía i que omple i alimenta l’ànima.

També els hi aporta:

-Descans. -Relax. -Moments bonics i records. -Benestar. -Plaer profund. -Equilibri.

-Alineament entre els sentits i les emocions. -Inspiració. -Admiració. -Sorpresa. -Màgia.

-Felicitat

-Transporta a una altre dimensió i provoca sensacions. -Dona sentit a la vida de l´ésser humà sobre el planeta i et fa veure les raons de l’ existència humana.T’ alleuja dels patiments de les preguntes essencials que ens fem i del per què estem aquí.

-Estimula. -Fa crèixer. -Esperança després de veure una película compromesa. -Tristesa en exposicions fotogràfiques de conflictes mundials. -A nivell anímic alts i baixos.

-En pintura, imaginació a llocs que no conec però sento com si els conegués.Com si em pogués endinsar en l`época i visqués aquell moment concret.

-Amb les arts plàstiques i escéniques poder recrear la vista,sentir,escoltar o experimentar em transporten a uns sentiments i vibracions necessàries per poder ser una dona feliç.

-Amb la fotografia trobar la bellesa en objectes cotidians. -M’aporta un canvi o moviment intern que em fa sentir indignada i m’incentiva a voler fer alguna cosa per posar-hi remei.

Es a dir,em pot despertar un desig profund de fer un món millor.

OPINIÓ DE LES CREADORES:

A les dues noies que són pintores a una l’ art li aporta l´inquietud de fer coses noves i desenvolupar-les.També satisfacció en acabar l’obra i a l’ altra conexió amb la Font, Esser superior o Univers i estar conectada amb el present.

A una bailarina la dansa li aporta el poder d’ expressar l’ésser interior profund i deixar-l’ho sortir. Gràcies a la dansa puc sentir, reconèixer, expressar, buidar molts sentiments,sensacions, percepcions i ideals. Després donal’s-hi forma i moviment ballant la dansa. Es obrir portes a la sensibilitat, bellesa i comunicació.

Una noia que fa moviment corporal l’ art li aporta tornar a enamorar-se de la bellesa de la vida i de les seves qualitats positives.

A una actriu de teatre li suposa evasió i un viure el present en el que està jugant.

Acabaré el guió amb uns punts que també han expressat i cal tenir en compte:

-També és art la celebració de la bellesa que és diferent per cadascú.

-L’ art representa diferents coses a diferents èpoques de la teva vida.

-L’ art de viure és saber viure la vida amb plenitud i joia.

-L’art, el que fa és completar la persona, sense la part artística falta alguna cosa.+

Tots hem de buscar, perquè sempre tenim alguna habilitat que potser ni la sabem i que ens ajuda a completar-nos i sentir-nos en plena coherència i viure en plenitud.

-Totes les persones portem l’ art dins nostre i hem de ser agoserats i deixar que flueixi i es manifesti.

Dono les gràcies a tots i totes que han fet possible aquest guió.