Per començar cal raonar la pregunta, trobo convenient definir una mica cada terme.
L’any 1984 el psicòleg americà Ed Diener defineix el “benestar subjectiu” a com les persones experimenten la qualitat de les seves vides. Hi entren en joc un parell de factors, el primer es tracta de l’avaluació de la pròpia vida segons els propis estàndards i l’estat emocional. Altres autors hi afegeixen l’estat de salut.

Diuen que si aquests factors tenen una valoració alta quan s’és feliç.

Estem parlant com a qualitat de vida tenir coses que ens fan estar còmodes, una casa gran, la tecnologia que ens ajuda al fet que ens cansem menys i ens facilita fer coses, un cotxe ràpid, tenir serveis com els sanitaris. En l’estat emocional entraria el fet d’estar bé, ser positius i alegres també cal afegir-hi el de tenir una bona salut. La meva pregunta és, assolirem la felicitat si tenim totes aquestes coses?, jo penso que ens hi acostarem, però la felicitat es quelcom més, es tracta d’un estat interior, de tranquil·litat, de pau i d’harmonia energètica amb l’entorn i l’univers.
Per tant es tracta de mirar, d’observar el nostre interior i valorar totes aquelles coses que el fan créixer com a persones, no es tracta tant d’aconseguir coses externes materials, sinó que es tracta de millorar el nostre interior, en canviar pensaments negatius en positius, en ser bones persones, en pensar en els altres i abandonar egoismes. Podríem dir que es tracta d’apreciar les coses petites com: l’amor, la família, l’amistat, la pròpia existència.
La definició de felicitat diu que es tracta d’un estat d’ànim de la persona en què se sent plenament satisfeta per gaudir de què desitja o per gaudir d’alguna cosa bona. Em sorprèn aquesta definició perquè vincula la felicitat a un gaudi d’una cosa que es desitja, i tornem a l’ego. Jo en diria que això és estar contents i alegres.
El benestar no té límits perquè sempre podem estar millor, per tant mai estarem satisfets del tot. Sempre volem més i desitgem més….. del que tenim.
Perseguim la felicitat, la desitgem, però per mi, busquem i busquem, tenim i tenim i no la trobem….
El bebestar i la felicitat, coses que busquem els humans per estar millor i sentir-nos plens interiorment. Tenen alguna relació?