Programa del dimarts, 13 d’abril.


El benestar és tot allò que aconseguim amb diners a la butxaca: un cotxe més ràpid, una casa més gran, coses que ens fan la vida més fàcil. Comprem coses que ens faciliten la vida en coses farragoses com cuinar, netejar o adquirim tecnologia més sofisticada: un ordinador més potent o un mòbil de ultima generació que fa un munt de coses.
Tot aixo ho comprem amb els diners que guanyem. Volem millors feines per que ens paguin més diners, per tenir més coses i més estatus social.
Anem a estudiar a millors escoles, per tenir millors currículums, gastem diners en un bon MÀSTER per poder obtenir una millor posició i guanyar més diners i més estatus social, per a tenir més contactes socials, i aixi adquirim més Benestar. Entrem en el cercle de gastar més per obtenir més.

Està clar que el benestar ens dona comoditat al facilitar nos les tasques del dia dia i ens dóna seguretat al tenir una vida sense mancances materials,

i després que?
La vida ens porta per camins insospitats e inhòspits que no es troben en les nostres agendes: la malaltia, una crisi econòmica, la pèrdua d’un familiar, les pandèmies com aquesta que actualment s’ha colat en els nostres dies anomenada Covid19 , desenganys amorosos, divorcis i una llista llarga de problemes e indisposicions que a pesar de disposar un bon benestar incomoden i afecten el nostre interior provoquen estrès, tristeses i depressions.
Així doncs tenim benestar i… podem ser feliços? però aixo sí, còmodes.
Els diners ens proporcionen tenir a la nostre abast millor accés a la salud i serveis variats però la processó va per dins.
La felicitat s’ha d’enfocar com un estat interior de la persona i en el caràcter, i que flueix en qualsevol moment de la vida, el l’alegria i la tristesa. Es una actitud que es manifesta en la manera en que afrontem els problemes que se’ns presenten, en les relacions humanes i socials.
La espiritualitat, la relació amb Déu o amb l’univers ens donen eines per trobar aquest camí. Avui dia es parla molt de les pràctiques meditatives com el Ioga, el Mindfulness o Falun Dafa que, no només porten aquest equilibri emocional interior, sinó que també milloren i estimulen el nostre sistema immunitari, tant necessari per fer front a aquest virus que ens aguaita.
Jo he optat per Falun Dafa, i tu, fas alguna cosa per treballar el teu interior i aconseguir aquest estat de felicitat i serenor?, parlem-ne.

Video del youtube

La meditació estimula el sistema inmunitari: https://youtu.be/L5gXJfkWj8M

Pelicula

“La ciudad de la Alegria” de Patrick Swaysze https://gloria.tv/post/TG8h88oxXZk82GYmu82sDJmF8