Programa del Dimarts 7 de Gener del 2020,de 20 a 21 hores, a A RÀDIO ARENYS  FM..91.2

Durant en el transcurs de la vida ens trobem amb coses bones i dolentes, amb moments de felicitat i moments d’angoixa, amb salut i malalties. Ens passem la primera part de la nostra vida aprenent i estudiant per ser persones de profit i aconseguir un estat de “benestar” que per cadascú és diferent i a més no té límit, sempre podem millorar coses i les trobem.

Lluitem a la feina per aconseguir millor lloc de treball, per aconseguir més diners, i per aconseguir un millor benestar: un cotxe més gran, passar d’un pis a una casa, triar una millor escola pels nostres fills, poder viure amb el confort d’un aire condicionat a l’estiu o calefacció a l’hivern, tenir coses que ens donen comoditats.

Lluitem quan estem malalts per superar una malaltia i trobar-nos bé. També lluitem entre la vida i la mort quan la malaltia és un càncer i el seu tractament és molt dur i ens ho fa passar malament sense saber del tot si el resultat serà eficient.

Si el què ens passa és que estem tristos lluitem per estar alegres, per millorar el nostre estat d’ànim, o lluitem per motivar-nos a viure senzillament.

Lluitem també per la família, els pares i els fills, per estar bé i tenir bones relacions amb ells, perquè els estimem i ells ens fan sentir alegries i tristeses. D’ells també depèn el nostre benestar.

La paraula lluita em suposa un esforç extra, representa certa agressivitat, em suposa no viure sinó sobreviure per aconseguir coses d’una forma desenfrenada. I quan la lluita s’apodera de la forma de ser de les persones, es converteix en normalitat, és a dir, vivim lluitant contínuament. Realment viure ha de suposar aquest desgast?

I si en vers de lluitar per viure ens dediquem a caminar per la vida? Es tracta d’apreciar el que ens dóna la vida, i gaudir de el què fem en cada moment, llavors aconseguirem també aquesta felicitat i benestar sense aquest esforç extra que suposa la lluita, senzillament ens serà donat per la nostra actitud positiva.

Acceptar la nostra situació laboral i social, apreciar el que ens envolta, respectar els altres, abraçar i estimar als amics i a la família, no ha de ser mai una lluita, es tracta d’un camí que anem fent pas a pas amb la nostra ment i actitud positiva que fan que les dificultats que s’hi presenten siguin més planeres.

Com viviu vosaltres? Lluiteu per viure o gaudiu de la vida?

………………………………………………………………………………………………

Caminante no hay camino, se hace camino al andar,

Per Joan Manel Serrat