Fem cas de la intuïció?

Guió de Jordi Mora per el programa del dia 10 d’octubre de 2023, del punt de l’interrogant

Comencem el programa d’avui amb aquest tema tan especial, almenys per a mi i suposo que també per als meus contertulians.

Primer, ens caldria saber o almenys poder definir que és la intuïció. Per això ens podem submergir a la xarxa d’internet i gaudir d’una recerca que ens portarà a trobar moltes i molt variades exposicions respecte a la intuïció, com per exemple, el que ens diu la Wikipedia.

Segons algunes teories psicològiques, se’n diu intuïció al coneixement que no segueix un camí racional per a la seva construcció i formulació, i per tant no es pot explicar o, fins i tot, verbalitzar.

L’individu pot relacionar aquest coneixement o informació amb experiències prèvies, però en general és incapaç d’explicar per què arriba a una determinada conclusió o decisió.

Les intuïcions solen presentar-se més sovint com a reaccions emotives sobtades a determinats successos, percepcions o sensacions que com a pensaments abstractes elaborats i molt relacionats amb les creences i ideologies.

En el llenguatge popular sol significar sovint pressentiment.

No vull extendre’m més en definicions, si voleu, ho podeu fer vosaltres mateixos com he dit avanç, cercant a les xarxes o a la lectura dels diversos traballs al voltant de la intuïció.

Però és més interessant saber que en penseu vosaltres, els oients, de la intuïció.

En fem cas, en determinats moments de la meva vida quotidiana, o no en faig mai cas?

Fem cas d’aquets anomenats pressentiments o intuïció? Què en penseu?