En primer lloc vull definir el que entenc per amor sense expectatives, per mi vol dir estimar sense esperar res a canvi. Per la meva pròpia experiència viscuda, perquè sóc una persona espiritual que crec en la bondat i així m’ho ha ensenyat Falun Dafa que és la pràctica de qigong que faig, dic que sí, que crec que Sí que és possible en l’amor sense expectatives, i ho entenc com un amor en el qual no intervenen egoismes de què jo vull sinó que es tracta de pensar en què vols “tu”, en donar llibertat d’escollir i recolzar a l’altre en els seus desitjos i expectatives perquè quan l’altre és feliç, llavors jo també sóc feliç.

També conec la filosofia del “Secret” amb la llei d’atracció; i la teoria de la física quàntica, que explica “la teoria de l’observador”, i per mi confirmen la realitat en la materialització dels nostres pensaments, en què som allò que pensem, i que el bé és recompensat amb el bé. Per tant estimar sense expectatives, respectar i ajudar a l’altre es torna cap a un mateix. És tot un canvi d’actitud i realment creure en el que dono se’m tornarà.

Estimar, deixar la gàbia amb la porta oberta perquè l’ocell que ens agrada tenir (fer de posseir) pels seus cants i els seus colors; per la seva companyia i que cuidem cada dia, pugui ser lliure i surti a volar a fer la seva vida i seguir el seu camí, no és gens fàcil de saber-ho fer. Per mi és necessari un treball de Fons cap a un mateix, un autoreconeixement en el qual es necessita ajuda i una força de voluntat de mirar-se al mirall i acceptar-se per veure’s un mateix els propis egoismes que impedeixen que això sigui possible.

Hi ha un altre fet molt important, les persones al llarg de la nostra existència prenem decisions, i ens caiem, i ens equivoquem, i ens fem mal. Quan això passa a una persona que estimes i deixar que cometí els seus propis errors i que aprengui d’ells, veure com es fa mal, ens fa mal a nosaltres i patim amb ella. Estimar sense expectatives per mi vol dir, ajudar-la i ensenyar-la a superar-ho dintre de les meves possibilitats i si no puc, acompanyar-la en el seu camí de superació, per mai vol dir posar-me en el seu lloc. Això tampoc és gens fàcil de portar. Aquest fet el podem aplicar a qualsevol membre de la família i amistats (pares, fills, amics….).

El nen, el nadó, és amor pur i és incondicional, és al llarg de la vida amb l’educació de l’entorn familiar i social d’escola i amistats que va adquirint els conceptes egoistes, i aquí torno a fer referència amb la necessitat de què a estimar sense expectatives, ho hem d’ensenyar, els adults som responsables d’ensenyar a estimar en les noves generacions.

No sabia molt bé com enfocar el tema, però tinc la impressió de posar sobre la taula una sèrie de reflexions que ens poden fer pensar i mirar en el nostre entorn què tenim i com estimem cadascun de nosaltres, donem o només pensem amb rebre?

Referències: 

Al llarg dels segles, s’han trobat fragments d’un Gran Secret a les tradicions orals, a la literatura, a les religions i a les filosofies. Per primer cop, totes les peces del Secret es reuneixen en una revelació increïble que transformarà la vida de tots aquells que l’experimentin.

En aquest llibre, aprendràs a utilitzar El Secret en tots els aspectes de la vida: diners, salut, relacions, felicitat, i en totes les interaccions que tinguis amb el món. Començaràs a entendre el poder ocult per explotar que hi ha al teu interior, i aquesta revelació inundarà d’alegria tots els aspectes de la teva vida. El Secret conté la saviesa dels mestres actuals, homes i dones que se n’han servit per assolir la salut, la riquesa i la felicitat. En aplicar el coneixement d’El Secret, difonen relats encisadors que parlen de la victòria sobre la malaltia, l’adquisició d’immenses fortunes, la superació d’obstacles aclaparadors i la consecució d’allò que a molts els semblaria impossible.

 


ESCOLTA-HO