La cultura xinesa és una de les més antigues i ancestrals que es coneixen doncs pot anar entre 2.500 i 5.000 anys d’història. Les seves històries i llegendes estan plenes de mites i màgia. El món dels emperadors està envoltat de responsabilitat cap als seus súbdits, de lleialtat, d’honradesa i d’actituds humanes plenes de virtuts.

Les seves creences de l’humà lligat al món celestial donen lloc a històries increïbles i plenes de miracles; i expliquen com les virtuts aplicades a la forma de viure en resulta la felicitat i riquesa a les persones com a les regions i imperis. Tot aquest món místic d’una forma d’existència basada en enlairament espiritual per apropar a l’home cap al món celestial de tants i tants anys d’antiguitat, es va veure interromput i queda quasi oblidat per l’anomenada Revolució Cultural de partit Comunista Xines a l’imposar el seu ateisme i destruir les creences espirituals.

El què a mi m’emociona és veure com aquest esperit antic, actualment es reviu amb la incidència que té la cultura xinesa amb els qigongs com Falun Dafa o el Tai Chi Chuang, o el ressorgiment de la medicina xinesa i el seu art pel millorament de moltes malalties. I a més afegir en aquest camí de recuperació d’una cultura la companyia d’arts escèniques Shen Yun Performing Arts (www.ShenYun.com) que a través d’haver recuperat històries i llegendes; amb la seva música que delecta els sentits; i la bellesa de la dansa clàssica xinesa, ens ensenyen i ens traslladen en aquest món antic, com hi vivien, com es comportaven, quines virtuts valoraven, la relació entre el cel i la terra que feien possible viure etapes de felicitat i riquesa a les regions que ho aplicaven.

Crec que el millor que té l’ésser humà és la seva història, poder reviure èpoques esplendoroses i saber que les movia per aprendre d’elles, quedar-se amb la seva energia, i sentir que un altre món a l’actual és possible.