Programa del 12 de Maig

 

Abans d’entrar a parlar de la fe, vull nomenar un parell de cites, de dos personatges que en sabien de fe:

Una és: “La fe és creure el que no veus; la recompensa d’aquesta fe és veure el què creus” de Sant Agustí d’Hipona 354-430 i

l’altre és: “La fe no és quelcom a captar, és un estat en el qual creure”. Mahatma Gandhi.(1869-1948)

Al consultar la seva definició, la wikipedia diu que la fe és la creença no fonamentada en la raó. Entenc que pels ateístes agnòstics on només hi ha cabuda el què passa pels sentits i la raó, la fe se’ls hi escapa, ja que es basa en l’idealisme, en sentir i creure en quelcom que se sap que existeix però que no podem veure ni tocar.

Que si la fe mou muntanyes, doncs si, perquè la fe acompanya a les coses bones d’aquesta vida com són l’amor, la bondat, l’entrega, donar, la compassió i la tolerància. Si tenim tot això en el nostre cor, dins nostre, tenim tota la força necessària per superar qualsevol entrebanc que ens aparegui en vida.

La fe també ens regula en el fet de haver de controlar contínuament el nostre entorn, saber o més aviat sentir que tot anirà bé, ens treu preocupacions i angoixes. Ens dóna seguretat en la vida.

La fe ens regula també tenir, el posseir coses, allunya a l’esser humà de les possessions materials perquè treu la necessitat d’aferrar-nos a objectes per aferrar-nos a coses espirituals, a coses que omplin l’ànima, al creixement personal, fins hi tot a la il·luminació.

Se’n parla de moltes maneres de la fe, per exemple es fa referència a la bona fe a l’ingenuïtat, a sense malícia. Quan diem que s’actua de bona fe s’emfatitza quan es fa o es diu alguna cosa amb sinceritat o s’executa amb veritat; i pel contrari, s’actua de mala fe  el es fa o es diu amb malícia. També parlem de la fe cega quan una persona creu quelcom o en algú sense tenir-ne cap dubte.

La fe, la bondat, l’amor, la veritat van agafades de la mà, quan els humans estem envoltats d’aquesta energia tan positiva i tan ferma som capaços d’aconseguir moure-ho tot, fins hi tot muntanyes.

Lectures recomenades en el programa: