Raó: Capacitat de la ment humana per establir relacions entre idees o conceptes i obtenir conclusions o formar judicis.

Intuició (o llenguatge del cor): És l’accés al coneixement sense intervenció conscient de la raó, de forma que un fet, veritat o estat s’apareix com a evident a la ment sense necessitat d’anàlisi.

Deixar-se guiar per la raó, generalment, no costa gran esforç. Ara bé, per confiar en la intuició o escoltar el llenguatge del cor, a vegades calen molts anys, moltes experiències i algunes (o moltes) frustracions).

S’ha descobert que el cor (on a mi em sembla que te origen la intuició); conté un sistema nerviós independent i ben desenvolupat amb més de 40.000 neurones i una completa xarxa de neurotransmissors, proteines i cél.lules que la recolzen. És capaç de prendre decisions i passar a l’acció independentment del cervell; pot aprendre, recordar i fins i tot percebre.

Quan decidim o actuem seguint el cor, ens sentim immediatament en pau i armonía. Amb una sensació de seguretat. I més a prop de l’alegria i la felicitat.

La raó en canvi ens deixa amb el dubte de si haurem encertat; fent-nos esclaus d’algun resultat.

Aturem-nos,  permetem que la vida s’expressi a través de nosaltres…

Confiem, experimentem…

Oració dels indis Lakota

“Gran Misterio, enséñame a confiar en mi corazón, en mi mente, en mi intuición, en mi sabiduría interna, en los sentidos de mi cuerpo, en las bendiciones de mi espíritu. Enséñame a confiar en estas cosas para que pueda entrar en mi Espacio Sagrado, y así amar mas allá de mi miedo bajo el paso de cada glorioso sol”.

Pel.lícula:  ULU “Un latido Universal”

http://www.unlatidouniversal.org/video.html

Cançó: The heart of the Universe Snatam Kaur

https://www.youtube.com/watch?v=wXbax5qveo4