VULL UNA VIDA PLENA D’EMOCIONS?

Guió pel dia 23 de Març del 2021, escrit per la Silvia Martín.

L’emoció, segons la RAE, és l’alteració de l’ànim intensa i passatgera, agradable o penosa que va acompanyada de certa commoció somàtica.

En el nostre dia a dia vivim moltes emocions, moltes de les quals ni tan sols recordarem al finalitzar el dia, però aquelles que ens generen un sentiment de tendresa o rebuig important que ens «toquen la fibra», ens perduraran en el temps gràcies a la memòria sensorial.

Totes les impressions de la vida diària deixen una empremta en el nostre cor, ja siguin bones o dolentes, i aquestes crearan programes que condicionaran els nostres pensaments i formes d’actuar en el futur.

Davant d’aquesta realitat sorgeix l’interrogant d’avui: «Vull una vida plena d’emocions?»

El primer que apareix a la ment al formular la pregunta és un estil de vida ple d’aventures i risc per a buscar l’adrenalina secretada pel nostre organisme davant d’estímuls impactants i emocionants.

Però les emocions van més enllà de les aventures i el risc, els éssers humans som pura emoció i qualsevol petit gest, per insignificant que pugui semblar, pot generar un estat de felicitat i tranquil·litat (com veure un bebè rient o dormint o un arbre que comença a florir amb la primavera). Però també un petit gest pot desembocar en una por terrible provinent dels nostres antics patrons o vivències.

És per això que si som capaços de percebre la grandesa de les petites coses, escoltar el que el nostre cor i el nostre cos ens diuen i viure el moment present, serem capaços de viure una vida plena d’emocions, ja que la pròpia vida porta les emocions innates i sense les quals, la  nostra vida no tindria sentit.