Valorem el fet que una persona hagi d’abandonar la seva terra per trobar un món nou?

Guió del dia 17 de març de 2020. per . Consol Currius.

Primer ens caldria fer-nos una senzilla pregunta:
per què han de marxar?
En l’àmbit mundial, actualment, i a causa de totes les guerres que hi ha arreu, la gent es veu avocada a marxar de la seva llar, del seu país, i deixar-ho tot enrere per poder sobreviure.
La misèria que pateixen molts països fa que, en risc de perdre la vida marxin per trobar una vida millor.
El jovent d´aquí, amb estudis, per trobar una feina d’allò que han estudiat, també han de marxar per la manca d’oportunitats aquí.
Jo no crec que ningú vulgui marxar de casa seva, si té la possibilitat de viure allà on ha nascut.
Als anys 50-60 també  varen haver-hi les migracions d’una regió a d’altres per trobar el treball necessari i una millor qualitat de vida en aquest país.
Doncs a casa seva no hi havia feina ni oportunitats de millorar.
No es valora que una persona o famílies senceres hagin d’abandonar la seva llar, ara es veu a tothom que ve de fora, no com a persones que volen millorar la seva vida, sinó com a “ocupes” del nostre espai vital i del nostre benestar; ja que com he dit abans, els nostres joves també han de migrar per cercar nous horitzons.

En aquests temps que estem visquen, veiem amb certa preocupació que sorgeixen nous i vells partits polítics que critiquen a tots els estrangers que venen, ja no recorden que en algun o altre moment de la història, tots hem sigut migrants, i molts som fills i néts de migrants.

Crec que cadascú hauria de mirar-se en un mirall, tenir memòria de les seves arrels i pot-ser així ens veuríem amb uns altres ulls.
Sabem d’on venim?, sabem realment qui som?
Em faig aquestes preguntes en primera persona per posar-me en la pell dels que han de marxar… i dels que a pesar de totes les injustícies, es queden.

Més que desenvolupar el tema tinc moltes preguntes sense resposta i m´agradaria poder entre tots fer una mica de llum…

. Consol Currius.