-Els teus desitjos són ordres, va dir el geni.
-Vull volar amb una catifa mágica, els teus desitjos són ordres, va dir  el geni.
Li va concedir.
-Voldria que aquest viatge  no acabés mai, va dir Aladí.

 

El conte ens vol dir que l’esforç per aconseguir quelcom significa que tot val un esforç per tenir quelcom que veritablement desitjo. El conte, al meu entendre, és una interpretació de la vida i la seva lluita. La il·lusió per aconseguir quelcom molt per damunt dels altres. Perdre-ho tot i la lluita contra la advdersitat per tornar-ho a aconseguir. El més important és l’esforç per créixer i desenvolupar-nos i és amb aquest pensament que m’agradaria desenvolupar l’interrogant d’avui.

Aladí amb la seva catifa vol volar com Leonardo da Vinci. I no fa falta tenir una llàntia, perquè nosaltres amb el nostre esforç i pensament som la Llum. Qui no ha llegit Joan Salvador Gavina? Aquí rau l’esforç i la tenacitat. I com diu Yentel: “Res és impossible”. Un conte jueu que molt bé va interpretar Barbara Streisand i que tot seguit escoltarem un fragment de la cançó que va interpretar. Explica que estudiar només és permès als homes i que ella somnia que aconseguirà amb la força que la mourà a lluitar amb el desig de les ganes de moure les muntanyes. També Pigmalió crea una estàtua tan perfecta que el seu desig la converteix en una dona. Dafne es converteix en llorer abans que Apolo la posseeixi. Si ho desitges pots arribar a la llum que t’ill·lumina i trobar el camí.

Quim Monzó, premi de honor de les lletres catalanes explica:
Un caçador de bolets dóna una puntada de peu a un bolet i des de de dins surt un barrufet i li diu que demani un  desig i en pocs minuts l’home pensa en el diner, amor, coses materials, però l’insistent barrufet li diu:

-Vinga va, ràpid.

-No sé…no sé, li respon l’home.

I al moment se li obre la Llum i diu:

-Ja està, ja ho tinc i demano que vull un altre barrufet com tu i així fins a l’infinit.

Aquest home amb tant de dubte pot trobar el que busca?

Assum Vitòria