Guió d’Assum Vitòria

Jo crec que si estem vius, respirem. I respirem bé?
Una altra cosa és si sabem respirar bé.
Donem la volta:
Quan estem en un moment d’angoixa, por, o ens posem a córrer, en cada cas, la respiració és diferent. I no és que no sapiguem respirar, cada situació ens porta a una manca d’aire que no ho sabem gestionar bé.
Amb això també si ens observem, notem que en el dia a dia no respirem bé.
Amb circumstàncies imprevistes com pot ser en l’escolta d’una notícia que ens pot afectar com per exemple que la teva parella et deixa, que no vol estar més amb tu, se’t talla la respiració. Què he de fer davant els impactes que la vida em suministre?
La pregunta torna a formular-se. Si, respirava, però ho feia bé?
Quan tot va bé, no parem atenció en res, i menys amb la respiració.
No ens han educat en aquesta necessitat tan elemental i periòdica. Ho donem com va amb la vida i ja ens espavilarem quan tot sorgeixi.
Respirem bé quan anem a la muntanya, al mar, i a llocs que ens aporten plaer, confort i estar amb nosaltres mateixos, amb tot notem que si ens venen pensaments angoixants, això es trenca.
També a voltes ens ofeguen situacions, persones que no poden comprendre el que ens passa,
Cada persona amb tot el que ha rebut al llarg de la seva vida, s’adona que a voltes li falta l’aire. S’estressa, s’ofega. Un pot quedar bloquejat, i si es deixa anar, la respiració va tota sola.
Tant en el món del teatre i de la música, es dóna molta importància a la respiració, saber respirar bé, Totes les tècniques que s’emplean són per obtenir un major rendiment sigui per poder entonar bé, modular la veu, no quedar-se en la meitat d’una nota… Tot serveix per modificar i millorar la respiració. S’eduquen a obtenir una rendibilitat de l’aire aspirat i de l’aire expirat.Com superar totes aquestes possibles anomalies de les nostres vides?
Procurarem parlar-n’en en aquest programa, aveure si ens en sortim.
Ens pot ajudar aquest link sobre respiració integral que us adjunto: