Què ens mou a viure amb motivació?

guió escrit per Assumpció Canals pel 5 de novembre de 2019.

Sona el despertador, són les sis del matí.

Començo a connectar el cablejat intern i recordo que haig de fer el guió del programa. Sí, fa tres dies que tinc com una petita pressió pensant en això i millor deixar-ho fet per treure’m la inquietud d’haver de córrer a darrera hora. A part, que també convé que els contertulians tinguin l’escrit amb prou marge i que quedi penjat al web.

 

Faig l’imprescindible de la meva posta a punt matinal i em poso en marxa. El pla és fer el guió abans de marxar a la feina. Sí, ara de bon matí em sento motivada, és la meva hora bona. Motivada, he dit??? sí, aquest és el tema del que vull parlar….

 

Què ens mou a viure amb motivació ? o potser es podria formular dient senzillament: què ens motiva a la vida?

Alguna cosa ens empeny a llevar-nos cada matí. Un podria dir que és l’anar a treballar, l’altre que són els fills, l’altre que és l’esperit de servei, l’altre que són les “obligacions” en general, i un altre ho podria enfocar des d’una visió més transcendental i profunda. En definitiva, que cadascú podria trobar el seu motiu (o no). I dic, “o no”, perquè hi ha etapes de la vida que un, pel que sigui, es pot sentir desmotivat, sense impuls, sense aquell alè que ens propulsa. Un moment d’aquells en el que ens preguntem, què fem aquí?, a què hem vingut?, com hem anat a parar aquí amb l’enrenou que hi ha?…..fins i tot hi ha gent que pensa que és un error total ser aquí i que més aviat tindria ganes de no ser-hi.

 

Però bé, després de quasi mig segle de rondar per aquí, i viure diferents etapes personals, ara sóc de les que pensa que hem vingut per algun motiu, un motiu molt profund, encara que ara potser la majoria no el recordem o que només diguem-ne, l’intuïm quan ens connectem en profunditat amb nosaltres mateixos, aquells moments en que et sents totalment alineada, o alineat, i amb unitat amb tu. Llavors és quan es pot donar aquella certesa que et diu: sí, és això, simplement això, tan senzill.

 

No és que em vulgui desviar del tema, però crec que saber a què hem vingut o sí més no, intuir-ho, pot ser una bona ajuda, per trobar la motivació en el nostre dia a dia, pot ser la llum que t’il·lumini el camí, i un far en els moments de foscor que fa que no perdis el sentit de tot plegat, ni la motivació, siguin quines siguin les circumstàncies del moment.

 

Què et motiva a tu?

Que et fa aixecar del llit cada matí i posar-te en dansa?

 

Crec que no cal allargar-se més. El debat està servit i els diferents punts de vista garantits amb aquestes quatre ratlles que he fet.

Veig que ja clareja. Vaig a saludar el nou dia i a preparar-me per encetar la nova jornada, sent fidel a la motivació principal que a dia d’avui em mou.