Les religións, sectes modernes, salvan a la gent?…

Guió de Jordi Mora Garrido

Avui, al programa, parlarem de les religions i/o sectes modernes i de com suposadament intenten salvar a la gent, conduint-la cap a un paradís o un cel on tot esdevé quelcom meravellós.
Primer ens caldria saber que és “salvar” a la gent o quin es el significat d´aquest terme i per això podem anar a la definició que ens diu el diccionari català, i com que estem parlant sobre les religions ens diu el següent:
salvar
conjugació

3 tr RELIG Atorgar, Déu o el diví, la salvació a algú.

4 pron RELIG Assolir (o rebre, de Déu o el diví) algú la salvació.

3 tr Exculpar.

i quina mena de salvació ens ofereixen les religions?

Segons els evangèlics en general, “la salvació personal s’aconsegueix per gràcia, mitjançant la fe en Crist Jesús”. Les Sagrades Escriptures fan servir la paraula “salvació” principalment en el sentit d’alliberament de la raça humana o de l’home individual del pecat i les seves conseqüències. Considerarem primer la salvació de la raça humana, i després la salvació tal com es verifica en l’home individual.

El Cristianisme es diu:
La doctrina de la salvació en el cristianisme s’anomena soteriologia i constitueix una disciplina teològica. Segons aquesta religió, la Bíblia s’ha de llegir en clau teològica com una història de la salvació: l’home és pecador per natura però la seva ànima, creada per Déu, busca retrobar-se amb la divinitat. Déu promet repetidament ajuda fins que envia el seu propi fill, Jesús, que mor per redimir els pecats de tota la humanitat i permetre la salvació col·lectiva. Si una persona creu en Jesús i segueix els seus ensenyaments, podrà allunyar-se del pecat i així aconseguir la màxima felicitat possible: estar amb Déu al Cel per a tota l’eternitat.

El Judaisme diu:
El judaisme és la religió abrahàmica que dóna menys importància a l’altra vida, ja que se centra en l’existència terrenal[3] i en la vinguda del messies, que alliberarà les ànimes per sempre.

I l´Islam també diu:
L’islam creu que l’entrada al Paradís etern s’aconsegueix per la creença en Déu i amb la suma de les bones obres i que cada persona és responsable en exclusiva de la seva pròpia salvació, en consonància amb la llibertat que té. El musulmà ha de buscar l’equilibri entre el temor de Déu, per la condemna, i l’esperança en la seva misericòrdia que perdonarà els pecats si el penediment és sincer.

Religions orientals.
L’hinduisme té com a màxim objectiu l’assoliment de la mokxa o salvació, és a dir, aconseguir que l’ànima personal (atman) surti del cicle etern de reencarnacions, obligant-se a existir dins un cos mortal i pecador. Per a arribar a la mokxa cal fer bones obres, practicar la meditació i els ritus religiosos que ajuden l’ànima a concentrar-se en la força suprema.
El budisme recull la idea d’allunyar-se del sofriment, en un estat de pau eterna anomenada nirvana, que es pot assolir amb l’assumpció de les Quatre Nobles Veritats de manera íntima.

 

I molts més tipus de religions i creences que desconec, que també ens parlen d’una salvació del esser humà  si són de les vies rectes.

 

No voldria entrar en el tema de les sectes, doncs pel que he vist, gaire bé, quasi totes no son gaire ben reconegudes degut als seus interessos que no son bàsicament salvar al home o al seu esperit, sinó omplir las butxaques dels seus liders.

Tot això ens diuen les diferents religions respecte de la salvació, però creieu que realment, les religions, tan modernes com les clàssiques, o algunes sectes modernes, ofereixen a l’ésser humà d’una salvació real o només pretenen enganyar a la gent per tal d’aconseguir els seus interessos, siguin quins siguin.

Que en penseu?.