Com la infància determina l’adultesa? Repercussió del covid 19

Guió d’Assum Vitòria per el punt de l’interrogant del dia 10-11-2020

 

Voldria aprofitar aquesta pregunta que ens fem en el punt de l’interrogant, per debatre, reflexionar com recordaran els nens aquesta época que ens toca pasar.

 

Perquè la mirada és ben diferent a la nostra que ja som adults, però ells, com ho recordaran i  de quina manera hauran de gestionar un aprenentatge de sense, per exemple expressions corporals, com les abraçades, els petons, la relació amb els pares, els avis, els nens de l’escola, i una llarga llista d’inconvenients que d’entrada semblen, entre cometes normals.

 

Estem davant d’un gran paradigma que com el virus, tots estem dins d’una incertesa que en desconeixem els resultats.

En tenim por d’aquests resultats? No, penso que no, diria que és com un núvol de pas en la nostra història i que entre tots ens caldrà resoldre, però malgrat sigui un núvol, penso que a tots i més els nens, els marcarà de per vida.

 

Ja no cal dir que les mesures adoptades, les notícies machacones del dia rere dia, ens afecta a tots i sobretot en aquelles persones que viure una realitat d’aquestes, els trasbalsa del tot.

 

Com la infància determina l’adultesa? Caldrà veure els resultats d’aquí un parell de decades. No fem de futuristes, però sí que sabem que tota cosa plantada avui, té un resultat demà, tota acció té la seva repercussió.

Quines prevencions haurem de seguir a partir d’ara i quan tot s’acabi? de segur que avui, mirarem de donar eines i mirades amb més alçada de la que tenim fins ara.

 

Essent conscient de que la infància determinarà l’adultesa, en aquest programa de segur que en sortirà una llavor, on poder donar noves esperances i nous horitzons de mirada llunyana per poder esdevenir una societat i una generació nova.

Serà entre tots, avui en el programa del punt de l’interrogant, que ho farem possible, i després del núvol, entre tots puguem veure el nou cel i la terra nova.

 

Assum Vitòria, arenys de mar, 10 de novembre de 2020